Tapınak şovalyeleri M.s. 1118 yılında Kudüs’te Süleyman Tapınağında (Kudüs Tapınağında) kurulmuştur. Kuranlar Avrupa’dan gelmişlerdir. Bu kuruluş Mason’dur ve soyları yahudilerden gelir.
İsa’dan önce tapınakta yahudiliği koruyan Tapınak Rahipleri vardı. Bunların okullarında Meryem öğrenci idi. Rahiplerin; Mikail, Cebrail gibi melek isimleri şeklinde lakapları vardı. Bakire diye adlandırılan Meryem’i rahip Cebrail ziyaret etti. İsa öldükten sonra; kardeşi Kudüs Kilisesinin başına geçti. İsa’nın öldürülmesi tepki yaratmadı ama James’in de öldürülmesi halkı ayağa kaldırdı ve o dönemde buralara egemen olan Romalılar’a karşı halk büyük bir ayaklanma çıkarttı.
Yahudilik içinden türeyen ve yahudiliğin aykırı bir kolu haline gelen Nasuralılar’a ait belgeler bulunmuştur. (Nasuralılar; İsa’dan öncedir, Belgelerin bulunması ise İsa’dan çok sonradır.) Burada; örgüte giren kişi beyaz kaftanla tabuta girer, sembolik olarak ölür ve yeniden doğar, bu şekilde eğitimini tamamlayan üye artık Kudüs’ü koruyan bir tapınakçı askeri olmuştur ve örgütün yeni kardeşidir. Belgelerde; İsa ve taraftarları da bu ritüeli uygulamışlardır ve İsa sıradan bir lider şeklinde bahsedilir. (Hristiyanlık ve İncil’deki İsa’nın “Yeniden Dirilişi” anlatımı bu uygulamanın abartılmış halidir.)
M.ö. 1000’lerde Kudüs Tapınağı yapılmıştır. M.s. 70’lerde tapınak son kez yıkılmıştır. Tapınak rahipleri bunun üzerine Avrupa’ya kaçarlar. M.s. 1100’lerde Haçlı seferleri adı altında kaçtıkları Kudüs’e geri dönerler. Yine bu dönemde; İsa’nın Fakir Askerleri adı altında Tapınak Şovalyeleri’de kurulmuştur ve Tapınak Şovalyeleri; Masonluk tarikatını kurarlar. M.ö.1000 ile M.s.70 yılları arasında bu rahiplerin kullandığı yöntemlerin aynısını Masonlar’da tekrar ederek günümüze kadar ulaştırırlar.
Tapınakçılar ve Masonlar kavramı; M.ö. 1000’li yıllara kadar uzanmaktadır. Kudüs’teki Süleyman Tapına’ğının yapımıyla başlayan ve günümüze kadar ulaşan gelenekler bütünüdür. Tapınakçılıkla Masonluk iç içedir. Bunlar M.ö.’ki tarihlerde ve sonrasında tapınakları inşa eden duvar ustaları ve buralardaki din adamları ve bunların aralarında bir sır olarak tuttukları semboller ve bir takım dinsel inanışları içinde bulunduran bir gruptur. Bilinenin tersine bunların görüşleri farklıdır. Şimdi biraz bunlara bakalım.
- Baphomet adında Yılanımsı bir varlık onlar için önemlidir. (Not; Günümüz tıp sembolü sopaya sarılmış yılandır. İsa’nın bağlı olduğu Essenliler tarikatının sembolü de sopaya sarılmış yılandır. İsa’dan önceki Essenliler, İsa gibi Şifacı idiler.)
- İsa’nın peygamberliğine inanmazlar.
- Hiçbir dine inanmazlar, ama bir doğa tanrısına inanırlar.
- Sophia yani Bilgelik doğrultusunda yürürler.
- Dünya’yı egemenlikleri altına almak isterler.
- Geometri tapınakların yapımında kullanıldığı için, önemlidir.
- Tarot adındaki fal kartlarındaki resimler; aslında bunların inançlarını sembolize eder. Tarot’un tersi Tora-t, Tora; tevrat anlamına gelir.
Kaynak; R.Henry, The Battle Of The Trees. Turgut Gürsan, D.G.Tarihi 1, Sayfa 113-143.
Hazırlayan ve Derleyen; Alper Çadıroğlu.
0 Yorumlar