Doç. Dr. Ümit Sayın Kimdir?


1961 yılında Muğla’da doğan H. Ümit Sayın, 1966 yılında ailesinin İstanbul’a yerleşmesiyle ilk öğrenimini Melihat Şefizade İlkokulunda, Orta öğrenimini Kadıköy Maarif Kolejinde tamamladı. 1979-1980 yılında  İstanbul Tıp Fakültesine girdi. 1986’da Tıbbı bitirip, 1987 yılında Cerrahpaşa Farmakoloji Anabilim dalında ihtisasa başladı. 1989-1990’da Kanada St. John’s’da Memorial University of Newfoundland’de Psikoloji bölümünde bir yıla yakın eğitim gördü. 1992 yılında İngiltere Oxford Üniversitesi, Deneysel Psikoloji departmanında ve daha sonra Hollanda Groningen Üniversitesi, Tıbbi Kimya departmanında çalıştı ve araştırma yaptı. 1993 yılında ihtisasını bitiren Sayın, yine aynı yıl morfin bağımlılığı ve eroin bağımlılığının tedavisinde kullanılabilecek bir yöntem üzerinde çalışırken, OHAL bölgesine,  Diyarbakır’a sürüldü. 

Türkiye’de bilim  yapılamayacağı kanaatine varan  Sayın, 1994 yılında Amerika Birleşik Devletleri Wisconsin Üniversitesi, Nöroloji bölümüne doktora sonrası eğitim yapmak üzere gitti. Yaklaşık sekiz yıl ABD’de akademik kadroda nörobilim, elektrofizyoloji, nöropsikofarmakoloji, öğrenme, epilepsinin mekanizmaları konularında çalışan  Sayın 2002 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Halen İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsünde Doçent olarak çalışmaktadır; ama Haziran 2006’dan beri İstanbul Üniversitesi yönetimi kendisini üniversiteden atmaya çalışmaktadır! Bilimsel çalışmaları sırasında 50 civarında uluslararası bilimsel yayını ve bildirisi, 4 kitap çevirisi, ‘Cinselliğin Farklı Boyutları’ (1993-YOL Yayınları), ‘Gizli Örgütler, 11 Eylül ve Büyük Ortadoğu Projesi’  (2006-Neden Kitap), ‘Derin Devletler, Gizli Projeler ve Kirli Gerçekler’  (2006-Neden Kitap) isimli üç kitabı vardır. Elinizde tutmakta olduğunuz kitap ‘Gizli Örgütler’ serisinin ilk kitabıdır. 

Popüler bilim yazıları da yazan Sayın’ın Bilim ve Ütopya, TÜBİTAK Bilim Teknik ve diğer dergilerde yayınlanmış yaklaşık 60 civarında popüler bilim makalesi mevcuttur.  Halen üzerinde çalışmakta olduğu konular arasında Psikoaktif maddeler, Uyuşturucu ve Uyarıcı Bağımlılığı, Psikofarmakoloji konularının yanısıra  Zihin Kontrolü, Kara Bilim, Gizli Örgütler, Mafya ve Küresel Uyuşturucu Ticareti, Derin Devlet, Psikolojik Savaş gibi paramedikal konular da vardır. Yaşantısının yaklaşık 9 yılı yurdışındaki Batı Üniversitelerinde ve akademik ortamlarında geçen Sayın, 2002’den beri yaşadıklarından sonra halen Türkiye’de bilim yapılamayacağına ve artık Türkiye’deki çöküşün durdurulmasının zor olduğuna inanmaktadır. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar