İllüminati’nin Amaçları ve Tarihte Yaptıkları


İllüminati Almanya’da 1776 yılında masonlukla bağlantılı olarak kuruldu.
  • Cumhuriyet rejimini kullanarak dinleri ortadan kaldırmak amaçlarındandır.
  • Zerdüştlük, Maniheizm, Batıni (Özgerçeklik) ve Ateşe Tapma gibi öğretileri içinde barındırır.
  • Örgütün metodları, M.s. 800’lerde Abdullah İbni Maymun tarafından geliştirilmiştir.
  • Mülkiyet, sosyal otoriteler ve milletleri ortadan kaldırıp tek dünya milletine insanları dönüştürmek.
  • Dinleri ortadan kaldırıp din adamlarını Doğa Tanrı’sına yöneltmek. (Burdaki doğa tanrısı, evrenin bütün enerjisidir. İllüministler dinlere inanmayıp, evren enerjisine inanırlar, bu deizm ile de bağlantılıdır. İstedikleri zaman bu enerjiyi çıkarları doğrultusunda kullanarak kontrol ettiklerini iddia ederler.)
  • Başta dünya insanları bir arada yaşıyorlardı sonrasında ülkeler ve sınırlar oluştu, bu sınırlar ortadan kaldırılmalıdır ki insanlar eski mutlu günlerine dönebilsin.
  • Demokrasi ve eşitlik gibi sloganları kullanıp Laikliği tetikleyip o ülkeden dinleri uzaklaştırmak.
  • Halkların hükümete isyanlarını kullanarak ve onları destekleyerek, hükümetleri düşürme ve o ülkeyi yönetmek amaçlarındandır. Basın yoluyla bu amaçlarını tetiklerler. Din adamlarına yalan ve iftira ile onları ortadan kaldırırlar. Devrimler yaratırlar.
  • En büyük amaçları bir Dünya İhtilalidir.
  • 1640 İngiliz Devrimi ve 1789 Fransız İhtilali’ni planlayarak finanse etmişlerdir.
  • Savaş çıkarır, o ülkenin hükümetine borç verir ve ülkeyi borçlandırırlar.
  • Avrupadaki Krallıkları yok etmek için Napolyon’u kullandılar ve savaşları organize ettiler. (Napolyon Bonaparte 1804-1814 yılları arası Fransa ve İtalya’nın birleşik Kralı idi.)
1750 yılının devamında kuyumculukla uğraşan ve sonra bankercilik-banka sektörlerinde gelişen, hile ve tefecilikle zengin olan yahudi Rothschild ailesi vardır. 1773’te Rothschild’ler oniki zengin yahudi bankerlerini çağırarak planlar yapmaya başlarlar. Yeni dünya düzeni, tek dünya hükümeti planları arasındadır. Devrimler çıkararak ülke zenginliklerini kontrol etmek isterler. Planları da başarılı olmuştur. Günümüzde dünya servetinin büyük bir kısmını şu an bunlar ellerinde bulundurmaktadır.
Amerikanın kurucuları Mason İllüministleri’dir. ABD’nin kuruluşu ve Bağımsızlık Bildirgesinin yayınlanması 4 Temmuz 1776 yılıdır. ABD’yi kuran ve bildirgeyi yayınlayanlar da 1 Mayıs 1776 yılında İllüminati örgütünü kuranlandır. İllüminatici olan Benjamin Franklin, John Adams ve Thomas Jefferson bağımsızlık bildirgesini hazırlayarak ABD’yi kurdular. Sonrasında 1782’de Amerikan Devlet Mühürü yapıldı, mühürde altı köşeli siyon (yahudi) yıldızı ile Üçgen içindeki göz sembolleri masonik illüminist kavramlarını göstermektedir. Bu mühür ABD paralarının üstünde kullanılmaktadır. Piramit, Giza piramitidir. Giza piramidi kabala ve masonlukla ilişkilidir. Göz de “herşeyi gören göz” olarak İllüminati’nin yani Aydınlanmanın ve Anarşinin gözüdür. Siyon yıldızı da; M.ö.1350 tarihlerindeki Mısır Firavunu Akhenaton’un ilk olarak tek tanrılı inancı hükümet düzeyinde sistemleştirmeye çalıştığı sırada oluşturduğu Kraliyet Mühürü’dür.
1829’da oluşturdukları amaç şuydu; nihilist, ateist ve yıkıcı grupları birleştirerek Komünist ilkeler ile devrimleri ve savaşları gerçekleştirmek. Örgüt; Karl Marks ve Engel’in Das Kapital (Sermaye) ve Komünist Manifesto adlı kitaplarının yazımında yardımcı oldu ve finanse etti. Diğer yandan Ritter’e bu görüşün tam tersini yazdırıyordu, sonrasında Nietzsche bunu sürdürerek, Faşizim-Nazizm oluşturulacak ve İllüminati bunları kullanarak dünya savaşlarını çıkaracaktı. Anarşi ve Terör 1. dünya savaşına kadar avrupa ülkelerinde devam etti, onbinlerce insan öldü (Bu tarihlerde örgüt Londra’da kararlar alıyordu.) Bankaları ele geçiren zengin illüminati aileleri, artık devletleri de avuçlarının içine almışlardı. Anarşi ortamında onlara borç vererek, yüksek faizler alıyorlardı. 1865’de ABD Başkanı Abraham Lincoln, Rothschild’lerin ABD ekonomisine sızmasını engelleyince; İllüminist Booth tarafından öldürüldü. 1871’de Pike’nin planına göre; Komünizm, Faşizm ve Siyonizm kullanılarak üç büyük dünya savaşı çıkarılacaktı. İngiliz-Alman anlaşmazlıkları körüklenerek 1. dünya savaşı çıkarılacak ve sonunda Çarlık Rusya’sı yıkılıp yerine Rusyada hükümetleri ve dinleri zayıflatmak için Ateist-Komünist bir rejim kurulacaktı. (Bu plan gerçekleşti. Bu tarihlerde örgüt kararlarını İsviçre’de alıyordu.) Naziler ve Siyonist anlaşmazlıkları körüklenecek ve 2. dünya savaşı çıkarılacak, sonunda nazizm yok edilecek. Komünizm güçlendirilecek tüm avrupayı tehdit edecek. Siyonizm güçlendirilerek İsrail Devleti kurulacak. (Bu plan da gerçekleşti. Bu tarihlerde kararlar NewYork’ta alınıyordu.) 3. plan da şu idi; İsrail ve Arap ülkeleri anlaşmazlıkları körüklenecek ve 3. dünya savaşı sonunda ikisi birbirini yok edecek. Son plan; Papa İtalya’dan Rusya’ya kovulacak, orda ateistlerle savaştırılacak, sonunda Hristiyanlık ve Ateizm yok olacak.
Günümüzde İllüminati’yi Rothschildler yerine Rockefeller aileleri finanse etmektedir. Bütün mason ve benzeri kuruluşları şu an İllüminati kontrol etmektedir.
Kaynak; Turgut Gürsan, D.G.Tarihi 1, Sayfa 282-344.
Hazırlayan ve Derleyen; Alper Çadıroğlu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar