Masonluğun Tarihi ve İllüminati





Masonluk Kabala’ya dayanmaktadır. Eski masonluk tapınakları yapanlar ve manevi olarak sezgi ile yüksek idrağa varma (Mistisizm) amacında olanlar idi. Masonluk; “Hakikatlere ulaşmada dinler yetersizdir” diyen Gnostisizm’i içinde barındırır. Gnostik inançlar, Antik Mısır-Yunan (Eflatun, Pisagor), Mezopotamya (Sabilik, Maniheizm) ve Hinduizm inançlarından oluşur. (Semavi dinlerden önce ve sonra bu öğretiler mevcuttu.) Masonlar’a göre; Semavi dinler gnostik öğretileri çarpıtarak oluşmuşlardır ve onlara göre bu dinler yalandır. Tapınak Şovalyeleri ve Tapınakçılar’da Masonluğun içerisinde yer alır. Masonlar; Protestan Katolik bölünmesinin sorumlusudur. 

Masonluğun kökenleri; çok tanrılı inanç öğretilerine, Süleyman Tapınağına, Haçlı Seferlerine ve Tapınak şovalyelerine kadar uzanır. İlk başlarda tapınak rahiplerinin soyundan gelmeyenlerin alınmadığı bu örgüte M.s.1400’den sonra dışardan üye alımı başlamıştır. Bu sayede yayılma artmıştır.
 
Kabala yahudiliğin ve tevratın farklı yorumlanması ile belirli eğitimlerle ve sembollerle Tanrıyı, Maneviyatı, Bilinmeyenleri anlayabilmedir. Yahudi geleneği olup kapsamlı Gelenekler ve Yazılar bütünüdür. 

M.ö.400 ve sonrasında İsrail-Suriye civarlarında Essenliler topluluğu yaşamıştır.Bunlara; M.ö.1200 ve devamındaki yahudi peygamberlerin geleneklerinden oluşan Kabala ulaşmıştır. Bu yahudilerin ilk Kabalasıdır. Essenliler yahudi ve sabilerle bağlantılıdır. 

İsa öldükten sonra, büyü-batıl inanç barındıran sapkın kabala; hristiyan aleyhtarı olarak yahudilerce oluşturulmuştur. 

M.s. 100’lerde (2. yüzyılda), yahudiler tarafından yazılan Yahudi Mistisizmini anlatan Zohar Kabalası vardır. 

M.s. 300’lerde Roma Devleti’ndeki din adamlarının, Mısır inançlarını harmanlayarak oluşturdukları gelenekler ve yazılar Kabala’dır. 

Masonlukla M.s.1100’lerdeki Hasan Sabbah Haşhaşin örgütü arasında Çırak, Kalfa ve Usta dereceleri benzerliği vardır. 

Fransız ihtilalinden (M.s.1789’dan) önce M.s.1700’lerde devrim parolası olarak “Hürriyet, Eşitlik ve Kardeşlik” masonlar tarafından oluşturuldu. Yine “İnsan Hakları Beyannamesi’ni” de bunlar hazırlayıp insanlara sundu. Fransız İhtilali de masonlar tarafından gerçekleştirilmiştir. 

Masonlar M.s.1776’da İllüminatı örgütünü kurdular. Bu örgütün; düşünceleri şunlardır; 

İnsan özgürdür, istediği günahı işleyebilir. 
İnsanlar yasaksız, emirsiz ve yasasız yaşamalıdır. 
Miras, Mülkiyet ve Aile kurumları ortadan kaldırılmalıdır. 
Dinler ortadan kaldırılmalıdır. 
Bütün haramlar helaldir. 
Bütün milletler tek millete dönüştürülüp “Tek Dünya Hükümeti” kurulmalıdır. 
Evrensel tek-gerçek din oluşturulmalıdır. 
Ateizm ile dinleri birbirine düşürerek ikisinden de kurtulup, Dünya’ya hakim olma amaçları vardır. 
Komünizm, Faşizm gibi akımlar uydurarak insanları birbirine düşürerek ihtilaller, savaşlar ile ülkeyi bölüp-parçalayıp yönetme arzusundadırlar. Ki zaten bunları yapmıştırlar, örneğin; Fransız İhtilali, 1848 ihtilali, 1. ve 2. Dünya Savaşları. 
İsmaililik, Hasan Sabbah, Cizvit Tarikatı, Gül-Haç Kardeşliği, Sabataycılık ve Frankizm masonluk ve illüminati öğretisinin yolunda ilerlemişlerdir. 
Kaynak; Turgut Gürsan, D.G.Tarihi, Sayfa 182-281. Peter Willey, Alamut Kalesi, Haşhaşiler, Hasan Sabbah ve Fedaileri. Dharma Ansiklopedi, Dharma Yayınları. Cavit Sunar, Mistisizm Nedir?. 
Hazırlayan ve Derleyen; Alper Çadıroğlu. 



Yorum Gönder

0 Yorumlar