Tutku...


Ruhsal bilinç, değişimden çok özün bilgisine ulaşmayı seçer.

Eğer kendimizi anlamıyorsak, arayış içinde veya bunalımdaysak, kuşkularımız bizi bunaltıyorsa bir düşünün belki de kısa bir süreliğine Tanrı’nın çocukları olmak yerine şeytanın oyuncakları olmayı seçmişizdir.

Hemen karşı çıkmayın veya karamsar olmayın. Eninde sonunda döndürüleceğimiz O’dur. Eğer Onu seçersek şimdi, seçmez isek adını Tanrı, Allah, Yaradan, Kozmik Bilinç veya daha bir çok şey koyabileceğimiz muhteşemliğe, her şeyin bilgisine vakıf olana belki de daha çok acı çekerek ama mutlaka döneceğiz.

Tüm hayat bunun içindir. Ancak O’na vardığımızda mükemmele varmış olacağız. Çünkü yeryüzünde ve gökyüzünde mükemmel olan tek O’ dur.

O saflığın ve sonsuzluğun sahibidir.

Yozlaşmamış saf Tanrı bilincinde o yüzden sonsuz bir şefkat, bağışlayıcılık, o yüzden saf sevgi ve anlayış vardır.

Şeytan bize istediğimiz her şeyi vereceğini vaad eder, buna karşılık ruhumuzu istemiş ve karşılığında karacahillikle kuşanmış vere vere bir illüzyon dünyası vermiştir.

Şeytan bize acı,nefret ve korku yaratan ölümlü bir beden sunmuş, bununla birlikte sınırlı dünya bilinciyle beynimize arzu, yargı ve tutkular doluşturmuştur.

Şeytan şeytan diye kovaladığımız nedir ki egomuzdan başka ? Alt tarafı üst tarafı ihtiras, şehvet, açgözlülükle bezenmiş küçük aklımızla, kendimize ve dünyaya verdiğimiz zararın nedeni nedir ?

Tanrı bizim sonsuz ve saf ruhumuzdur. O halde güçlü ve donanımlı bir ruhu olmak gidilecek yolda emeklemek yerine uçmayı hedefler.

Ruhsal bilinç, değişimden çok özün bilgisine ulaşmayı seçer .

Tutkudan arınmış hayatın döngüsünü anlamıştır. Egonun kabuğunu kırar, her gün kendini yeniden yaratır öz. Yaratıcısının yaratıcılığına katılır. Bilgelerin bilgisine ulaşır öz. Hayatın bütünlüğünde huzur bulur. Böylece tüm soruları yanıt bulacaktır. Yaşamın da bir anlamı olacaktır elbet.

O zaman dertleri son bulur. Ne geçim derdi, ne yalnızlık ne iletişimsizlik. Sağlığı düzelir. O zaman neşeyi ve yaşam sevincini de öğrenir.
O kendini anlar.Yaşamı da.Bunalımı, kuşkuları,keşkeleri sona ermiş Tanrı’nın dünyasında yol alır. Yolculuk O’nadır.

Ego Bilinç’ten Ruhsal Bilince doğrudur yolculuk. Ruh şeytanı yenmiştir.

Ruh güçlü olduğu zaman tutku zavallı bir şeytandır ancak bize zararı olamayacak.
Mine Kavalalı
12 Aralık 2007

Yorum Gönder

0 Yorumlar