Burcu Durmaz


1985 yılında İstanbul’da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren ailesinin desteğiyle müziğe solfej öğrenerek başladı. Lise yıllarında Pera Güzel Sanatlar’da flamenko gitar bölümünde eğitim gördü. Daha sonra asıl istediğinin şarkı söylemek olduğunu anlayarak opera ve müzikale yöneldi. 

Pera Güzel Sanatlar’da Ezgi Kasapoğlu’ndan şan dersleri almaya başladı. İlk konserini AKM’de okulunun düzenlediği konserde, müzikal söyleyerek verdi. Ardından, İtalyan Kültür Merkezi’nde, sahne yönetmenliğini Kerem Gökçer’in yaptığı Damdaki Kemancı müzikalinde oynadığı “Hodel” rolüyle sahne deneyimini arttırdı. 

2005 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Bölümü’nü kazandı. Müfit Bayraşa ve Ayşe Sezerman’dan şan; Murat Göksu ve Aytaç Manizade’den sahne eğitimi aldı. Okulla birlikte birçok konser, resital ve operada görev aldı. Çeşitli organizasyonlar çerçevesinde İş Sanat başta olmak üzere İstanbul Üniversitesi, Yakındoğu Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Mersin Devlet Opera Balesi, Süreyya Operası gibi birçok yerde konser verdi. 

Pera Güzel Sanatlar tarafından düzenlenen Uluslarası Pera Piyano Festivali’ne üç sene üst üste solist olarak katıldı. 




Yorum Gönder

0 Yorumlar