Atatürk'ü Masonlar Zehirledi



ATATÜRK,MASONLAR TARAFINDAN ÖLDÜ(RÜL)DÜ MÜ? 



Katil(ler) işbirlikçiler KİMLERDİ? Yunanistan"da yayımlanan ''Laiki Metopo(halk Cephesi) Gazetesinde yayımlanan dizi yazıda '' Dr. Abrevaya ve Fischenger cidden bu işte fedakarane çalıştılar'' denilmektedir. Bahsi geçen Abrevaya, Prof.Dr. Samuel Abrevaya Marmaralı"dır. Abrevaya, İzmir doğumlu olup, Paris"te tahsil görmüştür. Atatürk"ün ölümünden sonra Niğde Milletvekilliği yapmıştır. Prof. Dr. N.Fissenger, hükümet tarfaında Paris"ten getirilmiştir. 8 Eylül 1938 tarihinde bir gün önce yaptığı muayeneye göre Prof.Dr. Ömer Neşet İrdelp ile birlikte düzenledikleri rapor uzun yıllar sonra ortaya çıkmıştır. Fissenger ayrı teşhiste bulunmasına rağmen Atatürk"ün ölüm raporunda, diğer doktorlarla aynı görüşteymişcesine yazılmıştır. Muhtemelen Paris"ten getirilen ilaçların temin yeriyle de ilgisi vardı. "Sarı Lider"i öldürme kararı alınıyor Varnalı Bulgar Yahudisi 33 dereceli Farmason Avram Benaroyas Türkiye Mason Cemiyeti"nin kapandığını Moskova"da bir toplantı sırasında öğrendi. Sinirlerine hakim olamayarak şunları söyledi; ''O Sarı Lider ortadan suret-i katiyetle kaldırılacaktır. Mefkuremize imha edici darbe vuranların akıbeti, feci şartlar altında ölümdür!...'' 

Türkiye"nin ikinci Mason lideri Kimyager Mustafa Hakkı Nalçacı, acilen Kremlin"e davet edildi. Nalçacı Moskova"ya korkarak gitti. Başına bir hal gelmesi halinde Kremlin"in Çankaya"ya siyasi baskı yaparak serbest bırakılmasının sağlanmasını istedi. Kremlin, Nalçacı"ya garanti verdi, verdiği teminatlarla onu rahatlattı. Kremlin"den aldığı taahhütlerle korkusu geçen Nalçacı, işi ileri götürerek Atatürk"ün öldürülmesinden sonra Nazım Hikmet başkanlığında bir hükümet kurulmasını istediyse de, Kremlin ''gerici Mareşal Çakmak"ın tabancasına hedef olunacağı'' itirazı ile Nalçacı"yı frenledi. 

Varnalı Bulgar Yahudisi Farmason Avram Banaroyas ve Türkiye"deki masonları ikinci lideri Mustafa Hakkı Nalçacı Kremlin yetkilileri ile toplantıdayken, yapılan konuşmaları Yunanlı gazeteci Apostolos Grasoz, ünlü Sovyet despotu Laurenti Beria ile birlikte yan odada ses alma cihazıyla takip ediyorlardı. Bu konuda Avram Benaroyos, ''İlk anlarda Kemal Atatürk"ü silahla ortadan kaldırmayı düşündük. Ancak, doktorlarımız Atatürk"ün ölümünün ani oluşunu tehlikeli gördüklerinden, Kremlin"in istediği "esrarengiz ve kendine göre esrar arz edecek ölüm" kararına uyduk. Mason biraderler cemiyetimiz kapatıldıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi O"nun her hareketini alkışladılar. Zamanla O"nun etrafında bir çember vücuda getirdiler ki; Sarı Lider, kendiliğinden bu çemberin içine girip hayatını bize teslim etti. 1937 yılı ortalarında, ismini açıklayamayacağım bir doktor bazı şöhretlere dayanarak Atatürk"e ilk darbeyi sinir organlarını za"fa düşürmek suretiyle indirdi. Böylelikle gösterdiği tedavi usulü, Atatür"ün sinir organlarını felce uğrattı. Atatürk"te zaman zaman burun kanamaları, baş dönmeleri, istifralar karşısındaki arkadaşı tanımamazlıklar kendini göstermeye başladı.'' şeklinde yazdı. 

Benaroyos 1 Ağustos 1948 tarihli Yunan Halkın Sesi (-laiki foni) gazetesinde bunları yazarken, Yunanlı Gazeteci Apostolos Grazos da Halk Cephesi (Laiki Metopo) gazetesinde 1-5 Eylül 1949 tarihlerinde yazdığı seri yazıda şu görüşleri dile getirdi; ''Filistin Siyon kolonilerini meydana getirmek için Osmanlı İmparatorluğu"nu parçladık.Bundan sonra yapılması elzem olan üç vazife daha vardı. Bunları seri olarak tatbik etmek icap etdiyordu ki; Doktor Abrayava ve Fischenger cidden bu işte fedakarane çalıştılar. Bazı Avrupalı tıp dahileri, siroz mütehassısları, Sari Lider"in hastalığı ile meşgul olmak istediklerini Türk hariciyesine bildirmişlerse de; Türkiye"deki mukaddes üçgenimiz, meydana getirdikleri muhkem mevki ve selahiyetlerini cemiyetimize muhalif olanlara Sarı Lider"in tedavizinde vazife vermemekle bize pek ala ispat ettiler.'' 

Atatürk"ün hastalığı, konan teşhis ve uygulanan tedavi Varnalı Yahudi Farmason Acram Benaroyas, Atatürk"e ilk darbeyi 1937 yılı ortalarında indirdiklerini söylerken, bundan birkaç ay sonra Aralık 1937"de Yalova"da Atatürk"ü resmen muayene eden Prof. Dr. Nihat Reşat Belger ilk teşhisi ''karaciğer üç parmak kadar büyümüş ve sertleşmiştir'' diyerek koydu. Oysa, Benaroyas"ın söylediği aylarda Atatürk kaşıntıdan muzdaripti. 

Çankaya"da bir akşam doktorun biri kaşıntıların karınca ısırması sonucu olduğunu söyledi. Atatürk, ''Ben geceleri kaşınıyorum, karınca yatak odama kadar girer mi?'' diye sorunca, aynı doktor ''evet'' cevabını verdi. Köşkte et yiyen cinsten küçük kırmızı karıncaların varlığı söylentisi yayıldı. Hatta böyle karıncalardan bulunduğu tesbit edildi. Atatürk"ün İstanbul ve Yalova"da olduğu bir sırada Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Süreyya Anderiman Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Asım Arar"a telefon ederek ''Köşkü karıncalar bastı, Atatürk kaşıntıdan şikayetçi, bir çare bulun.'' dedi.Doktor ve diğer sıhhı personelden oluşan 8 kişilik karınca arama ekibinin çalışmalarını Dr. Nuri Refet Korur ''evet kırmızı renkte küçük karıncalar gördük'' diye açıklamıştı. İlgili mütehassıslar da; bu tip karıncaların Çin"den Avrupa"ya geldiğini ve etle beslendiklerini söylemişlerdi. Karınca hikayesini bilen Atatürk, Dr. Velger"in karaciğerle ilgili teşhisini ve kaşıntının sebebinin bu olduğunu duyunca şaşırmış, ama belli etmemişti. Atatürk"ü yavaş yavaş öldürme planı hızla işliyor, Atatürk"ün hastalığının teşhisi ile ilgili farklılıklar Atatürk"ün ölüm raporlarına bile yansıyordu. Atatürk"ün fenni rapora geçen hastalığı ''Alkole bağlı siroz'' olarak tanımlandı. Oysa aynı rapora imza atan doktorlardan Prof. Dr. Neşet Ömer İrdelp, daha sonra '' bunu kati olarak kestirmek mümkün değil'' diyerek ''hipertrofik siroz'' tanısına yöneliyordu. 

Yani alkole dayanmayan (sıtma) siroz,. 30 Temmuz 1938 Cumartesi günü Prof. Dr. Neşet Ömer İrdelp, Atatürk"ün kalbinin kuvvetli olduğunu düşünürken, 4 gün sonra kalbi kuvvetlendirici iğne yapılmasına karar veriyordu. Dr. Asım Arar ise, Dünya Gazetesi"ndeki mülakatında Atatürk"ün hastalığı ile ilgili olarak ''karaciğer kifayetsizliği''nden şüphelendiğini bu şüphesini ''söylenmesi icap eden'' kişilere söylediğini, bu kişilerinse, böyle bir ihtimalin mevcut olmadığını söylediklerini bunu üzerine ise kendisinin daha ileri gidemediğini söylüyordu. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hasan Rıza Soyak da, Dr. Arar"ın söylediği türden birinin Atatürk"ün çevresinde bulunabileceğine inanmanın kendisi için güç olduğunu söylüyordu. 31 Temmuz 1938 günü Viyana"dan gelen Prof. Dr. Eppinger Atatürk"e çiğyemiş kürü uygulayarak bol bol kavun karpuz yedirmiş, ertesi gün Almanya"dan getirilen Prof. Dr. Bergman"da Atatürk"e rendelenmiş elma yedirtmiştir.Daha sonra da bu iki doktor bir araya gelerek damar tıkanıklığını düşünerek Atatürk"e Salygran şırıngası uygulamaya karar vermişlerdir. Aynı gün yapılan konsültasyonda bu Alman ve Paris"ten getirilen Prof. Dr. Fissinger ise yukarıdaki doktorlardan farklı olarak afyon mürekkepleri ile şibih kalevilerin (alkoloid) verilmesini uygun görüyordu. 


Zehirlendiğini anlamıştı Atatürk, Afet İnan"a yazdığı mektupta aynen şöyle diyordu; ''Afet, vaziyetim şudur; bence doktorların yanlış görüş ve hükümleri sebebiyle hastalık durmamış ilerlemiştir.. Hükümet benim reyimi almaya lüzum görmeksizin Fissinger"i getirtti.'' Kimler masondu? Atatürk"ü tedavi eden doktorlar arasında Mim Kemal Öke, Prof. Dr. Samuel Abrevaya Marmaralı masonluğu alenen bilinenler arasındadır. İçişleri Bakanı Şükrü Kaya da masondu. Devrin mason yöneticilerinden (Türkiye Locası) Dr. İsmail Hurşit, Muhittin Osman Omay kapatma kararı tebliğ edilenler arasındadır. Mustafa Kemal"in sağlığı Mustafa Kemal, klasik çocukluk hastalıklarının dışında 20 yaşına kadar ciddi bir hastalığa yakalanmadı.20 yaşında geçici bir süre yakalandığı sıtma hastalığının atlatılması yine aynı yılda bel soğukluğu hastalığı takip etti. O yıllarda yaygın olan bu hastalık O"na ilerideki yıllarda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde üroloji kliniğini kurdurttu. İdrar yollarındaki bu müzmin hastalığa ilaveten, Anafartalar Savaşı sonlarında, 1916 yılında akciğer iltihabı dolayısıyla ateşi yükselerek yatağa düştü.2 yıl sonra Yıldırım Orduları Komutanı iken böbrek ağrıları başladı. Karlsbad Kaplıcaları"nda tedavi gördü. 1919 yılında Şişli"deki evinde bir süre kulağından rahatsızlık geçiren Mustafa Kemal, aynı yıl 19 Mayıs"ta çıktığı Samsun"da tekrar nükseden Böbrek ağrılarından dolayı 19 gün Havza Kaplıcalarında kaldı. Samsun"da iken tekrar sıtmaya yakalandı. 

Aynı yılın son günlerinde, 27 Aralık"ta böbrek ağrıları tekrar başladı. 1921 yılı Nisan"ında sol yanağından çıban çıktı, daha sonra attan düşerek 3 kaburgası kırıldı. Bu hali ile cepheye gitti. 1923 yılında ise ufak tefek kalp rahatsızlıkları geçirdi. 1927 yılı Mayıs ayında göğüs ağrıları çekti. Berlin ve Münih üniversiteleri tıp fakültelerinin dahiliye klinik direktörleri Prof. Dr.Friedrivh Kraus ile Prof. Dr. Ernest Von Remberg hükümet tarafından Türkiye"ye getirtilerek Atatürk"e konsultasyon uygulattırıldı. 1936 yılı Kasım ayında üşütme sonucu ateşi yükseldi, ama kısa sürede iyileşti. 1936 yılı sonuna kadar bunların dışında Atatürk"ün başkaca ciddi bir sağlık sorunu olmadı. 

Tedavi eden doktorlar Prof. Dr. Neşet Ömer İrdelp ve Prof.Dr. Nihad Reşad Belger Atatürk"ü tedavi eden müdavi (sürekli) doktorlardı. Prof.Dr. Akil Muhtar Özden, Prof.Dr. Süreyya Hidayet Sertel, Prof.Dr. Mim Kemal Öke(adı sürekli tedavi edenler arasında da geçmektedir), Prof.Dr. Samuel Abrevaya Marmaralı, Dr. Mehmet Kamil Berk, Prof. Dr. Mustafa Hayrullah Diker ise gerektiğinde sürekli doktorların danıştıkları danışman hekim olarak görev yapmışlardır. Sağlık Bakanı Dr. İ.Refik Saydam idi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Asım Arar idi. Bunların dışında, Paris"ten Prof.Dr. N. Fissinger (3 defa), Berlin"den Prof.Dr.Von Bergman, Viyana"dan Prof.Dr. H. Epinger isimli üç yabancı doktor da Atatürk"ün tedavisinde görev almışlardır. Ölüm sebebi alkol değil Atatürk"ün ölümünden sonra düzenlenen birinci raporda ölüm sebebi karın içinde sıvı, asit toplanması olarak gösterilirken, ikinci raporda ise alkolle ilgili karaciğer iltihabı neden olarak gösterilmiştir. Bu çelişkiye rağmen Atatürk"e biopsi de otopsi de yapılmamıştır. Alkole bağlı siroz olabilmesi için en az 15 yıl süre ile günde en az 3 kadeh alkol alınması gerektiği bilinirken, Atatürk"ün Kurtuluş Savaşı yıllarında hiç içki içmediği, daha sonraki yıllarda da aşırı içki içmediği, karşısındakilere içirdiği söylenmektedir. 

Salyrgan (civalı ilaç)"ın Atatürk"ün tedavisinde ''ajan tedavi ilacı'' olarak kullanıldığı, aslında Mustafa Kemal Atatürk"ün bu ilaçla ağır ağır zehirlenerek öldürüldüğü ortaya çıkmıştır. Öte yandan Atatürk"ün daha evvel sıtma geçirdiği bilinmesine rağmen karaciğer ve dalağı yıpratan Kinin ve Atebrin gibi ilaçlar bol miktarda kullanılarak ölüm çabuklaştırılmıştır. Sadece 1937 yılında İstanbul Eczanesi"nden Atatürk için 43 kutu kinin ilacının alınmış olması buna iyi bir örnektir. 


ÖLÜM SEBEBİ ALKOL DEĞİL! 



Atatürk"ün ölümünden sonra düzenlenen birinci raporda ölüm sebebi karın içinde sıvı, asit toplanması olarak gösterilirken, ikinci raporda ise alkolle ilgili karaciğer iltihabı neden olarak gösterilmiştir. 


Bu çelişkiye rağmen Atatürk"e biopsi de otopsi de yapılmamıştır. 



Alkole bağlı siroz olabilmesi için en az 15 yıl süre ile günde en az 3 kadeh alkol alınması gerektiği bilinirken, Atatürk"ün Kurtuluş Savaşı yıllarında hiç içki içmediği, daha sonraki yıllarda da aşırı içki içmediği, karşısındakilere içirdiği söylenmektedir. Salyrgan (civalı ilaç)"ın Atatürk"ün tedavisinde ''ajan tedavi ilacı'' olarak kullanıldığı, aslında Mustafa Kemal Atatürk"ün bu ilaçla ağır ağır zehirlenerek öldürüldüğü ortaya çıkmıştır. 


Öte yandan Atatürk"ün daha evvel sıtma geçirdiği bilinmesine rağmen karaciğer ve dalağı yıpratan Kinin ve Atebrin gibi ilaçlar bol miktarda kullanılarak ölüm çabuklaştırılmıştır. Sadece 1937 yılında İstanbul Eczanesi"nden Atatürk için 43 kutu kinin ilacının alınmış olması buna iyi bir örnektir. 


Atatürk"ün hastalığı, konan teşhis ve uygulanan tedavi 



Varnalı Yahudi Farmason Acram Benaroyas, Atatürk"e ilk darbeyi 1937 yılı ortalarında indirdiklerini söylerken, bundan birkaç ay sonra Aralık 1937"de Yalova"da Atatürk"ü resmen muayene eden Prof. Dr. Nihat Reşat Belger ilk teşhisi ''karaciğer üç parmak kadar büyümüş ve sertleşmiştir'' diyerek koydu. Oysa, Benaroyas"ın söylediği aylarda Atatürk kaşıntıdan muzdaripti. Çankaya"da bir akşam doktorun biri kaşıntıların karınca ısırması sonucu olduğunu söyledi. 

Atatürk, ''Ben geceleri kaşınıyorum, karınca yatak odama kadar girer mi?'' diye sorunca, aynı doktor ''evet'' cevabını verdi. Köşkte et yiyen cinsten küçük kırmızı karıncaların varlığı söylentisi yayıldı. Hatta böyle karıncalardan bulunduğu tesbit edildi. Atatürk"ün İstanbul ve Yalova"da olduğu bir sırada Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Süreyya Anderiman Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Asım Arar"a telefon ederek ''Köşkü karıncalar bastı, Atatürk kaşıntıdan şikayetçi, bir çare bulun.'' dedi.Doktor ve diğer sıhhı personelden oluşan 8 kişilik karınca arama ekibinin çalışmalarını Dr. Nuri Refet Korur ''evet kırmızı renkte küçük karıncalar gördük'' diye açıklamıştı. İlgili mütehassıslar da; bu tip karıncaların Çin"den Avrupa"ya geldiğini ve etle beslendiklerini söylemişlerdi. Karınca hikayesini bilen Atatürk, Dr. Velger"in karaciğerle ilgili teşhisini ve kaşıntının sebebinin bu olduğunu duyunca şaşırmış, ama belli etmemişti. 


Atatürk"ü yavaş yavaş öldürme planı hızla işliyor, Atatürk"ün hastalığının teşhisi ile ilgili farklılıklar Atatürk"ün ölüm raporlarına bile yansıyordu. Atatürk"ün fenni rapora geçen hastalığı ''Alkole bağlı siroz'' olarak tanımlandı. Oysa aynı rapora imza atan doktorlardan Prof. Dr. Neşet Ömer İrdelp, daha sonra '' bunu kati olarak kestirmek mümkün değil'' diyerek ''hipertrofik siroz'' tanısına yöneliyordu. Yani alkole dayanmayan (sıtma) siroz,. 30 Temmuz 1938 Cumartesi günü Prof. Dr. Neşet Ömer İrdelp, Atatürk"ün kalbinin kuvvetli olduğunu düşünürken, 4 gün sonra kalbi kuvvetlendirici iğne yapılmasına karar veriyordu. Dr. Asım Arar ise, Dünya Gazetesi"ndeki mülakatında Atatürk"ün hastalığı ile ilgili olarak ''karaciğer kifayetsizliği''nden şüphelendiğini bu şüphesini ''söylenmesi icap eden'' kişilere söylediğini, bu kişilerinse, böyle bir ihtimalin mevcut olmadığını söylediklerini bunu üzerine ise kendisinin daha ileri gidemediğini söylüyordu. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hasan Rıza Soyak da, Dr. Arar"ın söylediği türden birinin Atatürk"ün çevresinde bulunabileceğine inanmanın kendisi için güç olduğunu söylüyordu. 31 Temmuz 1938 günü Viyana"dan gelen Prof. Dr. Eppinger Atatürk"e çiğyemiş kürü uygulayarak bol bol kavun karpuz yedirmiş, ertesi gün Almanya"dan getirilen Prof. Dr. Bergman"da Atatürk"e rendelenmiş elma yedirtmiştir. 


Daha sonra da bu iki doktor bir araya gelerek damar tıkanıklığını düşünerek Atatürk"e Salygran şırıngası uygulamaya karar vermişlerdir. Aynı gün yapılan konsültasyonda bu Alman ve Paris"ten getirilen Prof. Dr. Fissinger ise yukarıdaki doktorlardan farklı olarak afyon mürekkepleri ile şibih kalevilerin (alkoloid) verilmesini uygun görüyordu. 

Sarı Lider"i öldürme kararı alınıyor 



Varnalı Bulgar Yahudisi 33 dereceli Farmason Avram Benaroyas Türkiye Mason Cemiyeti"nin kapandığını Moskova"da bir toplantı sırasında öğrendi. Sinirlerine hakim olamayarak şunları söyledi; ''O Sarı Lider ortadan suret-i katiyetle kaldırılacaktır. Mefkuremize imha edici darbe vuranların akıbeti, feci şartlar altında ölümdür!...'' Türkiye"nin ikinci Mason lideri Kimyager Mustafa Hakkı Nalçacı, acilen Kremlin"e davet edildi. Nalçacı Moskova"ya korkarak gitti. Başına bir hal gelmesi halinde Kremlin"in Çankaya"ya siyasi baskı yaparak serbest bırakılmasının sağlanmasını istedi. Kremlin, Nalçacı"ya garanti verdi, verdiği teminatlarla onu rahatlattı. Kremlin"den aldığı taahhütlerle korkusu geçen Nalçacı, işi ileri götürerek Atatürk"ün öldürülmesinden sonra Nazım Hikmet başkanlığında bir hükümet kurulmasını istediyse de, Kremlin ''gerici Mareşal Çakmak"ın tabancasına hedef olunacağı'' itirazı ile Nalçacı"yı frenledi. Varnalı Bulgar Yahudisi Farmason Avram Banaroyas ve Türkiye"deki masonları ikinci lideri Mustafa Hakkı Nalçacı Kremlin yetkilileri ile toplantıdayken, yapılan konuşmaları Yunanlı gazeteci Apostolos Grasoz, ünlü Sovyet despotu Laurenti Beria ile birlikte yan odada ses alma cihazıyla takip ediyorlardı. 

Bu konuda Avram Benaroyos, ''İlk anlarda Kemal Atatürk"ü silahla ortadan kaldırmayı düşündük. Ancak, doktorlarımız Atatürk"ün ölümünün ani oluşunu tehlikeli gördüklerinden, Kremlin"in istediği "esrarengiz ve kendine göre esrar arz edecek ölüm" kararına uyduk. Mason biraderler cemiyetimiz kapatıldıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi O"nun her hareketini alkışladılar. Zamanla O"nun etrafında bir çember vücuda getirdiler ki; Sarı Lider, kendiliğinden bu çemberin içine girip hayatını bize teslim etti. 1937 yılı ortalarında, ismini açıklayamayacağım bir doktor bazı şöhretlere dayanarak Atatürk"e ilk darbeyi sinir organlarını za"fa düşürmek suretiyle indirdi. Böylelikle gösterdiği tedavi usulü, Atatür"ün sinir organlarını felce uğrattı. Atatürk"te zaman zaman burun kanamaları, baş dönmeleri, istifralar karşısındaki arkadaşı tanımamazlıklar kendini göstermeye başladı.'' şeklinde yazdı. Benaroyos 1 Ağustos 1948 tarihli Yunan Halkın Sesi (-laiki foni) gazetesinde bunları yazarken, Yunanlı Gazeteci Apostolos Grazos da Halk Cephesi (Laiki Metopo) gazetesinde 1-5 Eylül 1949 tarihlerinde yazdığı seri yazıda şu görüşleri dile getirdi; ''Filistin Siyon kolonilerini meydana getirmek için Osmanlı İmparatorluğu"nu parçladık.Bundan sonra yapılması elzem olan üç vazife daha vardı. Bunları seri olarak tatbik etmek icap etdiyordu ki; Doktor Abrayava ve Fischenger cidden bu işte fedakarane çalıştılar. Bazı Avrupalı tıp dahileri, siroz mütehassısları, Sari Lider"in hastalığı ile meşgul olmak istediklerini Türk hariciyesine bildirmişlerse de; Türkiye"deki mukaddes üçgenimiz, meydana getirdikleri muhkem mevki ve selahiyetlerini cemiyetimize muhalif olanlara Sarı Lider"in tedavizinde vazife vermemekle bize pek ala ispat ettiler.'' 


MASON CEMİYETLERİ KAPATILIYOR 



Türkiye"deki masonlar 25. yıl kuruluş etkinlikleri düzenleyerek, yayılmalarını hızla sürdürüyorlardı. O sırada Atatürk Adalet eski bakanlarından Mahmut Esat Bozkurt"a masonlarla ilgili bir dosya vererek kendisine şunları söyledi: ''Bunu güzelce mütalaa et, bir fakrirle, Halk Partisi Grup Başkanı"na ver, grupta bunlara şiddetle bir hücum yap ve grupça kapanmasına delalet, senin de bu işte şeref payın olacaktır.'' 


Mahmut Esat Bozkurt, aldığı emrin gereğini yaparak verdiği ''takrir''de şunları söyledi. ''Masonluk kökü dışarıda olan bir Yahudi tarikatından başka bir şey değildir. Memleketimizde bunun ne işi vardır? Bunu da grup kararı ile kapatalım.'' 


Paçaları tutuşan masonlar hemen Atatürk"ün doktoru Mim Kemal Öke öncülüğünde Atatürk"e giderek, O"na Türkiye"deki en üst masonluk makamı olan ''Meşrik-i Azam''lık ünvanını teklif ederek yalvardılar. Atatürk, onlara Avurpa"da hangi locaya bağlı olduklarını ve liderlerinin adını sordu. Onlar Cenova Locası"na bağlı olduklarını ve Reisleri"nin Barca Mişon olduğunu söylediler. 


Atatürk, öfkelenerek, ''Haydi defolun buradan, cehemmen olun gidin. Yahudi uşakları! Benim milletim bana kahramanlık sıfatı verdi, ben sizin gibi bir çiff Yahudiye uşak mı olacağım? Bu gece bütün Türkiye"deki locaları sabaha kadar kapatmadığınız takdirde, yarın teşkil edeceğim Divan"ı Harbi Örfi"ye hepinizi verir ve astırırım. Haydi defolun karşımdan'' dedi. 


Mason İçişleri Bakanı Şükür Kaya, Atatürk"e direnmeye çalıştıysa da başarılı olamadı ve Türkiye Mason Cemiyeti"nin kapanma kararını verdi. Anadolu Ajansı 10 Ekim 1935 tarihinde, mason cemiyetlerinin kapandığını ve mallarının Halkevleri"ne bağışlandığını duyurdu. 
Katil(ler) işbirlikçiler kimlerdi? 


Yunanistan"da yayımlanan ''Laiki Metopo(halk Cephesi) Gazetesinde yayımlanan dizi yazıda '' 
Dr. Abrevaya ve Fischenger cidden bu işte fedakarane çalıştılar'' denilmektedir. Bahsi geçen Abrevaya, Prof.Dr. Samuel Abrevaya Marmaralı"dır. Abrevaya, İzmir doğumlu olup, Paris"te tahsil görmüştür. Atatürk"ün ölümünden sonra Niğde Milletvekilliği yapmıştır. Prof. Dr. N.Fissenger, hükümet tarfaında Paris"ten getirilmiştir. 8 Eylül 1938 tarihinde bir gün önce yaptığı muayeneye göre Prof.Dr. Ömer Neşet İrdelp ile birlikte düzenledikleri rapor uzun yıllar sonra ortaya çıkmıştır. Fissenger ayrı teşhiste bulunmasına rağmen Atatürk"ün ölüm raporunda, diğer doktorlarla aynı görüşteymişcesine yazılmıştır. Muhtemelen Paris"ten getirilen ilaçların temin yeriyle de ilgisi vardı. 


KİMLER MASONDU? 



Atatürk"ü tedavi eden doktorlar arasında Mim Kemal Öke, Prof. Dr. Samuel Abrevaya Marmaralı masonluğu alenen bilinenler arasındadır. İçişleri Bakanı Şükrü Kaya da masondu. Devrin mason yöneticilerinden (Türkiye Locası) Dr. İsmail Hurşit, Muhittin Osman Omay kapatma kararı tebliğ edilenler arasındadır. 


TEDAVİ EDEN DOKTORLAR 



Prof. Dr. Neşet Ömer İrdelp ve Prof.Dr. Nihad Reşad Belger Atatürk"ü tedavi eden müdavi (sürekli) doktorlardı. Prof.Dr. Akil Muhtar Özden, Prof.Dr. Süreyya Hidayet Sertel, Prof.Dr. Mim Kemal Öke(adı sürekli tedavi edenler arasında da geçmektedir), Prof.Dr. Samuel Abrevaya Marmaralı, Dr. Mehmet Kamil Berk, Prof. Dr. Mustafa Hayrullah Diker ise gerektiğinde sürekli doktorların danıştıkları danışman hekim olarak görev yapmışlardır. Sağlık Bakanı Dr. İ.Refik Saydam idi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Asım Arar idi. Bunların dışında, Paris"ten Prof.Dr. N. Fissinger (3 defa), Berlin"den Prof.Dr.Von Bergman, Viyana"dan Prof.Dr. H. Epinger isimli üç yabancı doktor da Atatürk"ün tedavisinde görev almışlardır. 


MUSTAFA KEMAL"İN SAĞLIĞI 



Mustafa Kemal, klasik çocukluk hastalıklarının dışında 20 yaşına kadar ciddi bir hastalığa yakalanmadı.20 yaşında geçici bir süre yakalandığı sıtma hastalığının atlatılması yine aynı yılda bel soğukluğu hastalığı takip etti. 


O yıllarda yaygın olan bu hastalık O"na ilerideki yıllarda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde üroloji kliniğini kurdurttu. İdrar yollarındaki bu müzmin hastalığa ilaveten, Anafartalar Savaşı sonlarında, 1916 yılında akciğer iltihabı dolayısıyla ateşi yükselerek yatağa düştü. 


2 yıl sonra Yıldırım Orduları Komutanı iken böbrek ağrıları başladı. Karlsbad Kaplıcaları"nda tedavi gördü. 1919 yılında Şişli"deki evinde bir süre kulağından rahatsızlık geçiren Mustafa Kemal, aynı yıl 19 Mayıs"ta çıktığı Samsun"da tekrar nükseden Böbrek ağrılarından dolayı 19 gün Havza Kaplıcalarında kaldı. Samsun"da iken tekrar sıtmaya yakalandı. 


Aynı yılın son günlerinde, 27 Aralık"ta böbrek ağrıları tekrar başladı. 1921 yılı Nisan"ında sol yanağından çıban çıktı, daha sonra attan düşerek 3 kaburgası kırıldı. Bu hali ile cepheye gitti. 1923 yılında ise ufak tefek kalp rahatsızlıkları geçirdi. 1927 yılı Mayıs ayında göğüs ağrıları çekti. 
Berlin ve Münih üniversiteleri tıp fakültelerinin dahiliye klinik direktörleri Prof. Dr.Friedrivh Kraus ile Prof. Dr. Ernest Von Remberg hükümet tarafından Türkiye"ye getirtilerek Atatürk"e konsultasyon uygulattırıldı. 


1936 yılı Kasım ayında üşütme sonucu ateşi yükseldi, ama kısa sürede iyileşti. 1936 yılı sonuna kadar bunların dışında Atatürk"ün başkaca ciddi bir sağlık sorunu olmadı. 


19 soru? 



*Atatürk"ün tedavisi için doktor seçimini kim yapmıştır? 
*Purinol adlı ilaç Atatürk"ün tedavisinde ne kadar kullanılmıştır? Bu ilacı imal eden Hakkı Bey, (Ruhsat tarihinde soyadı kanunu daha çıkmamıştı.) Mustafa Hakkı Nalçacı denen kimse midir? 
*Burun kanamalarından dolayı Atatürk"ü tedavi eden Dr. Naki Yıldırım yerine Numune Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Meyer"e görev verilmesine neden ihtiyaç duyulmuştur? 
*1938 Şubat ayında doktorların gelmesini uygun bulmayan Atatürk"e rağmen Prof.Dr, Frank, Prof.Dr.Epinger hangi gerekçe ve kimlerin tavsiyesi ile niçin getirilerek destursuz Atatürk"ün vücudu onlara emanet edilmiştir? 
*Müsteşar Dr. Arar"ın yaptığı ilk teşhisi bildirdiği ve kale almayan yetkililer kimlerdi? *Atatürk"e kaşıntıların sebebini karınca ısırığı olarak teşhis eden ve Çankaya Köşkü"ne ziyaretçi olarak 1937 sonlarında gelen doktor kimdi? 
*Ölüm anında Atatürk"ün ağzına su verdiği ölüm raporunda belirtilen Dr.Kamil Berk ölüm raporunu niçin imzalamamıştır? 
*Atatürk, Dr. Nihat Reşed Belger"e daha önce kendisini muayene eden Prof. Neşet Ömer İrdelp"in koyduğu teşhisi kontrol ettirme ihtiyacı hissetmiştir? 
*Dr. Fissenger"in yazdığı reçeteleri hangi eczacı yapmıştır?Bu eczacı Mustafa HAKKI nalçacı mıydı? *Bahsi geçen yabancı doktorlar getirilmeseydi Salyrgan şırıngasını Türk doktorlar uygularlar mıydı? 
*Sürekli doktorların bilgisi dışında Paris"ten getirilen ilaçların sorumluluğu kime aittir?(Paris"ten gelen ilacı bünye kabul etmemiş, hasta daha da fenalaşmıştır. 24 Ağustos 1938"deki bu tedavi işin dönüm noktasıdır. Atatürk, o tedaviden sonra ''tamamiyle başka şahsiyet olmuştum.Çok tuhaf'' diye Prof.Dr. İrdelp"e anlatıyor) 
*Paris"te ilaç alınan 54 Reu Faubourrg Sainet Honere adresindeki firmanın Dr.Fissenger ile olan bağlantıları nedir? 
*Özel Kalem Müdürü göreviyle Atatürk"e Köşk"ü karıncaların bastığına inandırmaya çalışan Süreyya Anderiman kimdir? 
*Atatürk"ün ölümün üzerine düzenlenen iki rapordan; ilkinde teşhis karında toplanan sıvı, asit olarak belirtilirken, ikinci raporda alkolle ilişkili karaciğer iltihabı denmesinin sebebi nedir? 
*Atatürk"ün tedavisi ile ilgili notları olduğunu söyleyerek, bir gün hatıra yazacağını söyleyen Dr. Ömer İrdelp, bahsettiği hatırayı niçin yazmamıştır? 
*Atatürk"e biopsi ve otopsi yaptırmama kararını İçişleri Bakanı mason Şükrü Kay mı vermiştir? 
*Atatürk"ün sıhhı hayatına ilişkin bilgiler Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı"nda nasıl kayıp olmuştur? (Bakanlık 1976 yılında bilgi isteyen bir profesöre ''tüm aramalara karşın bulunamamıştır'' cevabını vermişti) 
*1948 ve 1949 yılında Bulgar yahudisi Framason Avam Benaroyas ve Yunan gazeteci Apostolos Grazos"un Yunan gazetelerinde yer alan iddiaları üzerine Türkiye Cumhuriyeti hükümeti herhangi bir araştırma ve girişimde bulunmuş mudur? Yoksa, haberi dahi olmamış mıdır? 




Yorum Gönder

0 Yorumlar