Murat APAY
Sınırda kişilik bozukluğu, dengesiz ruh halleri, kötü benlik imajı, kaotik ilişkiler ve dürtüsel davranışlar (örneğin cinsel ilişki, madde kötüye kullanımı, aşırı harcama ve dikkatsiz davranışlar) ile tanımlanır. Bu kişilik bozukluğuna sahip bireylerde depresyon, anksiyete, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı, bipolar bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, yeme bozuklukları ve hiperaktivite gibi diğer problemler de görülebilir 1 4.
Bu kişilik bozukluğu, hastaların ilişkilerinde, iş hayatında ve sosyal aktivitelerinde önemli sorunlara ve sınırlamalara yol açabilir. Sık sık iş değiştirme, eğitimi yarıda bırakma, yıpratıcı ilişkiler, kendine zarar verme, evliliği sürdürememe, boşanma ve riskli, dikkatsiz hareketler bu bozukluğun belirtileri arasında yer alır 2 5.
Kişilik bozuklukları, genellikle genç yaşlarda veya yetişkinlik döneminde başlar ve kişinin yaşının ilerlemesiyle birlikte bazı türleri daha az görülmeye başlayabilir. Kişilik, kim olduğumuzu tanımlamamız için hayati öneme sahiptir. Benzersiz özelliklerimizi ifade etmek için düşünceler, davranışlar ve ruh halleri gibi faktörleri içerir. Kişilik bozukluğu olan kişiler, toplumun normal veya normal olarak gördüklerinden daha farklı bir bakış açısına sahip olabilirler. Bu bozukluğun tedavisi, uzman yardımı ve terapi gerektirebilir 1 5.
Kaynaklar
0 Yorumlar